Return to site

At Rejse Er At Leve - Santiago de Compostela

At Rejse Er At Leve - Santiago de Compostela

 

Jeg er en mand, der er blevet beriget med mange rejser, og jeg har prioriteret dette som en stor del af mit liv. Jeg har rejst Syd- og Nordamerika tyndt på et år, og brugt hele livet på at rejse rundt i Europa. Mange spørger mig ofte om, hvad der har været det bedste var, og mit svar er altid det samme.

 

Den bedste rejse i helhed har været min pilgrimstur på El Camino Frances. Jeg vandrede cirka 1000 kilometer på 25 dage, og jeg mødte venner for livet. Jeg har prøvet mange fede ting, men dette bliver altid beskrevet som den bedste måned i mit liv. Selv da jeg lå alene på et bjerg med 40 i feber, var jeg en lykkelig mand.


Udover at møde fantastiske mennesker, tabte jeg mig cirka 7 kg på en måned, jeg kom af med uren hud, og kom i stedet hjem med fornyet livsenergi.

 

Hvad er El Camino Frances?

Folk siger ofte, at de skal ned at gå caminoen. Det de ofte mener er, at de skal ned at gå El Camino Frances. Det er nemlig den, som vi også betegner Jakobsvejen, og er den mest kendte camino. Jeg ved ikke, hvor mange der er, men der er caminoer i hele Europa, som alle er pilgrimsvandringer, som fører til det samme sted Santiago De Compostela.

El Camino Frances er en rute, som starter i Sydfrankrig i byen Saint Jean Pied de Port. Herfra krydser man bjergkæden Pyrenæerne, hvor man hurtigt kommer til Spanien, hvor det meste er ruten foregår. Selve ruten er omkring 800 kilometer, men man kan med fordel fortsætte ud til verdens ende: Finisterre.

El Camino Frances bliver også kaldt Camino De Santiago, fordi den fører til byen Santiago, men det gør de fleste andre caminoer også. Derfor kan det godt være lidt forvirrende med alle de forskellige navne nogle gange.

Jeg har også prøvet at vandre Camino De Portugues, hvor man starter i Portugal i stedet for. På mange måder var denne rute endnu bedre, men den var ikke lige så bjergtagende, da den anden camino var min første. Den vil jeg dog også gerne anbefale.

Hvad er Santiago De Compostela?

Santiago de Compostela er hovedstaden i en del af det nordlige Spanien, som hedder Galicia. Byen er som sådan ikke noget specielt, og har omkring 95.000 indbyggere. Jeg har været i byen flere gange, og det fede ved den by er, at når folk er færdige med at gå caminoen, bliver de ofte og fester i flere dage. Derfor kan man møde folk, som man har gået med for en måned siden, men ikke ser igen, før man kommer til den endelige destination, fordi man ikke havde det samme gå-tempo.

Byen har sit navn efter apostelen Sankt Jakob, men man behøver ikke at have nogen religiøs agenda for at gå Jakobsvejen. Faktisk er det min overbevisning, at det er de færreste der har det, men man møder dog også nogle sjove typer undervejs.

Det vigtigste er, at vejen er målet og at man har en spirituel rejse. Det er meget forskelligt, hvordan folk oplever det at gå en camino, men jeg kan med hånden på hjertet sige, at det var den bedste måned i mit liv, og jeg har svært ved at forestille mig, at en sammenhængende måned nogensinde bliver lige så god igen.

All Posts
×

Almost done…

We just sent you an email. Please click the link in the email to confirm your subscription!

OKSubscriptions powered by Strikingly